Govor

mag. Dejan Židan

Spoštovane poslanke, spoštovani poslanci, ostali prisotni, lep pozdrav! Vsem želim dobro jutro!

Začenjam 18. sejo Kolegija predsednika Državnega zbora.

Obveščam vas, da gospod Jani Möderndorfer nadomešča gospoda Igorja Zorčiča in gospa Alenka Jeraj nadomešča gospoda Danijela Krivca.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

S sklicem seje kolegija ste kot gradivo k tej točki prejeli zahtevo skupine 38 poslank in poslancev s prvopodpisanim gospodom Branetom Golubovićem za sklic izredne seje Državnega zbora. Včeraj pa sem prejel še zahtevo za sklic izredne seje s točko dnevnega reda Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, prva obravnava. Predlagam, da na podlagi teh dveh zahtev skličem eno izredno sejo, in sicer je predlog dnevnega reda določen z zahtevami in se glasi:

1. Predlog zakona o spremembah Zakona o minimalni plači, prva obravnava,

2. Predlog zakona o dopolnitvah zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, prva obravnava.

Za datum seje predlagam četrtek, torej jutri, 29. 11. 2018, s pričetkom ob 11. uri, do zaključka seje. Najava časa za razpravo za poslanske skupine: ena točka po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika Državnega zbora, do 5 minut za dopolnilno obrazložitev predlagateljev predlogov zakonov in do 5 minut za predstavitev mnenja Vlade ter do 30 minut za razpravo predlagateljev in do 30 minut za razpravo Vlade.

Spoštovane in spoštovani, odpiram razpravo. Izvolite, gospod Horvat.