Govor

Oskar Komac

Hvala predsednik. Spoštovani vsi prisotni.

Komisija Državnega sveta za gospodarstvo ne podpira predloga zakona, namreč ugotavljamo, tako kot to(?) izhaja iz mnenja, da smo pravzaprav tak podoben predlog obravnavali že na januarski seji in ugotavljamo, da se besedilo tokratnega predloga bistveno ne razlikuje od že obravnavane novele.

Pričakovali smo pa, da bo v tem času nekatera odprta vprašanja in pripombe, ki jih je ugotavljala tudi takrat že Zakonodajnopravna služba, ustrezno upoštevalo.

Prav tako smo pričakovali, da se bo s predloženim predlogom zakona končno uredil postopek sodnega varstva zoper sklepe v postopku. Opominjamo, da glede na sklep Ustavnega sodišča, sprejet pred dvema letoma, bi moral biti uveljavljen(?) zakon, ki bi zagotavljal sodno varstvo imetnikom podrejenih obveznic. Do realizacije tega sklepa ravno tako ni prišlo in seveda, neka generalna pripomba, da je glede na število in obseg spremenjenih(?) členov zakona in tudi glede na množico vloženih amandmajev, bi bilo po našem mnenju ustrezneje namesto novele, pripraviti predlog novega zakona, saj / nerazumljivo/ tega vsega navedenega, komisija predloga zakona ni podprla. Hvala.