Govor

Metoda Hrovat Pirnat

Hvala lepa. Hvala lepa za besedo.

Zakonodajno-pravna služba je pripravila mnenje skladno s pristojnostjo, ki jo ima. Mnenje je strukturirano tako, da je v njem, so v njem tri splošne pripombe in 24 pripomb na posamezne člene. Pa bom predstavila splošne pripombe.

Prva se nanaša na obseg sprememb in dopolnitev in sicer, v pogledu resolucije o normativni dejavnosti ugotavljamo, da je sprememba in dopolnitev, da so spremembe in dopolnitve izredno obsežne. Nadalje, druga splošna pripomba se nanaša na nomotehnična pravila, na uporabo nomotehničnih pravil in tretja pripomba se nanaša na zelo pomanjkljivo sodno varstvo v Zakonu o revidiranju. V zvezi s tretjo pripombo navajamo tudi novejšo prakso Evropskega sodišča.

Glede naših pripomb ugotavljam, da so pripravljeni amandmaji. Amandmaje so pripravile koalicijske poslanske skupine. Ti amandmaji sledijo pripombam Zakonodajnopravne službe, razen amandmajev pa ni na pripombo k 16. členu, k 23. členu, k 40. členu in 43. členu. Delno je upoštevana pripomba k 67. členu ne pa glede omejitve pravice do pritožbe in pa delno, prav tako 73. členu in sicer samo glede ene vrste odredb in sicer iz 81.a člena, ne pa tudi ostalih in zato ta pripomba še glede ostalih veljav.