Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe poslanke, gospodje poslanci, gospe in gospodje.

Začenjam 5. nujno sejo Odbora za finance. Opravičil za današnjo sejo glede neprisotnosti na seji odbora nisem prejel. Na seji pa kot nadomestni člani sodelujejo poslanka Jerca Korče namesto poslanke Andreje Zabret iz Poslanske skupine Liste Marjana Šarca, poslanec Boštjan Koražija namesto poslanca Primoža Sitarja iz Poslanske skupine Levica, poslanka Nada Brinovšek namesto poslanke Karmen Furman iz Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke in poslanec Branislav Rajić, ki nadomešča poslanko Matejo Udovč iz Poslanske skupine Stranke modernega centra.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje in ker v poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O REVIDIRANJU.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 16. seji, 16. novembra letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Agencije za javni nadzor nad revidiranjem, Slovenskega inštituta za revizijo in zakonodajno-pravne službe Državnega zbora.

Dodatno prejeto gradivo k predlogu zakona obsega mnenje zakonodajno-pravne službe z dne 26. novembra 2018. Dopis Gospodarske zbornice, Združenja ocenjevalskih podjetij z dne 30. novembra 2018. Mnenje komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 3. decembra 2018. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Doslej smo prejeli amandmaje poslanskih skupin koalicije in sicer na 26 členov in amandmaje Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke k dvema členoma, k 2. in 23. členu z dne 4. decembra letos. Poslanske skupine koalicije so amandmaje vložile 3. decembra letos.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Ali želi predstavnica Ministrstva za finance dodatno dopolnilno obrazložitev? Besedo ima državna sekretarka, gospa Natalija Kovač Jereb, izvolite.