Govor

Hvala tudi vam, spoštovana državna sekretarka.

Odpiram razpravo poslank in poslancev. Ker ugotavljam, da ni razprave, prehajamo na odločanje. K predlogu stališča ni bil sprejet noben amandma, zato dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja odbora:

»Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor podpira predlog stališče Republike Slovenije do predloga direktive Evropskega parlamenta in sveta o opustitvi premikanja ure na poletni oziroma zimski čas in razveljavitvi direktive 2000/84ES, ki ga je predložila Vlada in predlog Odbora za zadeve Evropske unije na podlagi stališče sprejme.«

Želi kdo obrazložiti svoj glas? Če ne, prehajamo na glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (10 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Določiti moramo še poročevalca, ki bo poročilo odboru predstavil na seji pristojnega odbora, zato predlagam, da bi to poročilo predstavil naš podpredsednik, gospod mag. Andrej Rajh. Se strinjamo s tem? Hvala.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVENGA REDA - NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O POSTOPNEM ZAPIRANJU RUDNIKA TRBOVLJE HRASNIK IN RAZVOJNEM PRESTRUKTURIRANJU REGIJE, NUJNI POSTOPEK, KI GA JE V DRŽAVNI ZBOR V OBRANAVO PO NUJNEM POSTOPKU POSREDOVALA VLADA.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na 18. seji iz 28. 11. 2018 sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo. Predlog zakona z dne 23. 11. 2018, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 30. 11. 2018 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 4. 12. 2018. Rok za vložitev amandmaja je do zaključka razprave s členi na seji odbora. Do zdaj so vloženi amandmaji koalicijskih poslanskih skupin, to je pri členu 1, 2, 3, 4 in 5. Na seji so bili k obravnavi te točke povabljeni predstavniki: Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, predstavnik Rudnika Trbovlje Hrastnik , d. o. o., ter Zakonodajno-pravna služba. Pričenjam z drugo obravnavo predloga zakona v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi besedo predstavnica oziroma predstavnik Ministrstva za infrastrukturo? Izvolite, spoštovani državni sekretar.