Govor

Hvala.

Preden preidemo na razpravo poslank in poslancev še eno pooblastilo. Gospod poslanec Igor Zorčič pooblašča poslanko Janjo Sluga, da sodeluje na tem odboru.

Želi kdo od članic in članov odbora razpravljati o mnenju Zakonodajno-pravne službe k pobudi?

Ugotavljam, da ne. Zato zaključujem razpravo.

Na podlagi 65. člena Poslovnika Državnega zbora dajem na glasovanje naslednje mnenje: »Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe o pobudi za oceno ustavnosti četrtega odstavka 78. člena in 82. člena Energetskega zakona. Prehajamo na glasovanje.

Glasujemo.

Kdo je za? (11 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O OPUSTITVI PREMIKANJA URE NA POLETNI OZIROMA ZIMSKI ČAS IN RAZVELJAVITVI DIREKTIVE 2000/84/ES.

Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Gradivo k tej točki je poslala vlada 22. novembra 2018, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in vlado o zadevah Evropske unije. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154. člena Poslovnika Državnega zbora in Odbora za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Besedo dajem predstavniku vlade oziroma Ministrstvu za infrastrukturo. Državna sekretarka, izvolite.