Govor

Hvala.

Glejte, kadar kdo klati neumnosti, naj se najprej pozanima, kdo je v Evropski ljudski stranki. Mimogrede je tudi Viktor Orban notri. Če njega ne bi bilo, bi bilo najbrž že tudi, kar se nas tiče, kaj drugače.

Drugo pa – to seveda ne opravičuje ali pa kakorkoli utemeljuje take razprave, kot je bila. Gre za to, komu naj bi Slovenija zdaj dajala kakšne lekcije. Sicer v okviru Evropske unije, ampak vendarle. Govorite zdaj o Sloveniji. Gospe in gospodje, čez Slovenijo je šlo nelegalno 530 tisoč ilegalnih migrantov. Za to še do zdaj nobeden ni odgovarjal. Če greš z enim ilegalnim migrantom v prtljažniku čez mejo, greš za tri leta v zapor. Če jih 530 tisoč spraviš organizirano preko meje, si pa zunanji minister Republike Slovenije. Pa dobrodošli v Sloveniji.

To se pravi – ko bo Slovenija enkrat pri sebi naredila red in tudi poklicala k odgovornosti vse tiste, ki so zavestno kršili pravni red Republike Slovenije – in ga še vedno zavestno kršijo – potem pa morda lahko tudi komu drugemu kdaj kaj reče. Najprej se naučite pometati pred svojim pragom, gospe in gospodje.