Govor

Najlepša hvala tudi vam. Zdaj, ko bom odprla razpravo poslank in poslancev, če bo seveda kakšno vprašanje v zvezi s Poslovnikom Varuha človekovih pravic, boste seveda odgovorili. Sicer pa verjetno neke večje razprave najbrž ne pričakujemo danes.

Ali želi še kdo od ostalih vabljenih kaj dodati? Če ne, odpiram razpravo poslank in poslancev. Ali želi kdo razpravljati? Če ne, ugotavljam, da je razprava zaključena.

Prehajamo na glasovanje o novem besedilu Predloga poslovnika Varuha človekovih pravic, ki je usklajeno… Aja, se opravičujem, če želi še Zakonodajno-pravna služba… / oglašanje v ozadju/ Dobro. Torej ugotavljam, da je razprava zaključena. Prehajamo na glasovanje o novem besedilu Predloga poslovnika Varuha človekovih pravic, ki je usklajeno z mnenjem Zakonodajno-pravne službe, kot sem že povedala, z dne 13. 12. 2018.

Na glasovanje dajem naslednji predlog mnenja: Komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti daje pozitivno mnenje k Predlogu poslovnika Varuha človekovih pravic Republike Slovenije. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Zaključujem to točko dnevnega reda in tudi 4. nujno sejo Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti. Bom naredila eno izjemo, glede na to, da smo vendar v prazničnem času, če sem pravilno razumela, gospa varuhinja, ste želeli še nekaj dodati. Izvolite.