Govor

Vojko Starović

Dober dan. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 8. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Obveščam vas, da imam pred seboj nekaj pooblastil: Matej Vatovec namesto Primoža Siterja danes z nami, Jani Möderndorfer namesto Mojce Žnidarič, Bojan Podkrajšek namesto Karmen Furman in Boris Doblekar namesto Suzane Lep Šimenko. Meni se je še dodatno opravičil… Ne, ni, je šlo stran.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem. Pred nami je Predlog Zakona o spremembah zakona o minimalni plači, druga obravnava.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O MINIMALNI PLAČI.

Na sejo smo vabili: Luka Meseca kot predlagatelja, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Svet za invalide Republike Slovenije, Zakonodajno-pravna služba, Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica zbora Slovenija, Trgovska zbornica Slovenija, Združenje delodajalcev Slovenije, Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost, Konfederacijo sindikatov javnega sektorja, Konfederacijo novih sindikatov Slovenije, Konfederacijo sindikatov Slovenije Pegram, Konfederacijo sindikatov 90 Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, Slovensko zvezo sindikatov alternativa, Zvezo prijateljev mladine, Center nevladnih organizacij Slovenije, Delavsko svetovalnico in Konfederacijo slovenskih sindikatov.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Predolg zakona zahteva Poslanske skupine Levica za sklic nujne seje, mnenje zakonodajno-pravne službe, mnenje komisije Državnega sveta, mnenje Vlade, stališče o podpori in nasprotovanju predloga zakona s strani strokovne zainteresirane javnosti.

Imamo pa… pregled vloženih amandmajev boste prejeli na klop.

Tako, ker nas je veliko, prosim vse vabljene, da svoja stališča predstavijo v okviru petih minut, da bomo lahko dokončali v doglednem času.

Nadalje vas tudi obveščam, da smo glede na okoliščine zbrani v tej dvorani, tako da vsak, ki bo govoril, tudi kasneje člani odbora, ko boste razpravljali, prosim, da zaradi kamere, da pridejo pred govornico. Edino, ko je replika, lahko ostanete replika iz klopi gre.

Hvala.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi predlagatelj besedo? Izvolite gospod Luka Mesec.