Govor

Matjaž Nemec

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, pričenjam s 5. nujno sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma na seji sodelujejo kot nadomestni članice in člani naslednji poslanke in poslanci. Opravičen je dr. Anže Logar, namesto njega je danes z nami mag. Karmen Furman. In namesto gospoda Zmaga Jelinčiča je z nami gospod Dušan Šiško.

Vse vabljene na seji in prisotne lepo pozdravljam. Predlagatelj zahteve Danijel Krivec, vodja Poslanske skupine SDS, Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije, ki se je za to sejo opravičil, dr. Miroslav Cerar, minister za zunanje zadeve – namesto njega je med nami danes tukaj državna sekretarka na Ministrstvu za zunanje zadeve gospa Simona Leskovar, ki jo lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Dobil sem še eno pooblastilo, in namreč namesto mag. Andreja Širclja je z nami gospod Boris Doblekar.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE OBRAVNAVA PREDLOGA ZA RAZPIS POSVETOVALNEGA REFERENDUMA O OBRAVNAVI MIGRACIJ.

Prejeli ste zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora. Besedo dajem mag. Branku Grimsu, da v imenu predlagatelja, poda dopolnilno obrazložitev.

Mag. Branko Grims, beseda je vaša.

Izvolite.