Govor

Spoštovani vsi prisotni.

Pričenjamo 7. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Obveščam vas, da se današnje seje zaradi službene odsotnosti ne more udeležiti kolega Jani Möderndorfer, ker ima druge obveznosti.

Dobil sem tudi eno obvestilo glede nadomeščanja in sicer bo Roberta Polnarja iz Poslanske skupine Desus nadomeščal Jurij Lep.

Zaenkrat drugih obvestil nimam.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk dnevnega reda, je dnevni red določen tako, kot ste dobili obvestilo s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O POVRAČILU ŠKODE OSEBAM, KI SO BILE IZBRISANE IZ REGISTRA STALNEGA PREBIVALSTVA, EPA 303-VIII - DRUGA OBRAVNAVA, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev oziroma Vlada 3. 12. 2018.

Državni zbor je na podlagi zahteve na 17. izredni seji dne 13. decembra o predlogu zakona opravil splošno razpravo in sklenil, da je primeren za nadaljnjo obravnavo.

Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem pa je istega dne 13. 12. Vložila zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora, na kateri bo obravnavan tudi ta predlog zakona.

Amandmaji so se lahko vlagali do začetka obravnave predloga zakona na seji odbora. Nisem obveščen, da bi bili amandmaji vloženi, kot gradivo pa ste prejeli predlog zakona z dne 3. decembra in mnenje Zakonodajno-pravne službe, ki datira 14. decembra 2018, torej dan po sklicu seje.

K tej točki so bili vabljeni: Ministrstva za notranje zadeve, Zakonodajno-pravna služba in predstavniki Državnega sveta, ki so posredovali opravičilo za današnjo sejo.

Prej sem že omenil, da ni bilo vloženih amandmajev, zaradi tega pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih.

Oboru predlagam, da obravnavo opravimo tako, da razpravljamo po vrsti o posameznih členih in na koncu glasujemo o vseh členih skupaj.

Ali kdo temu nasprotuje?

Ugotavljam, da nihče.

Želi predstavnik predlagatelja, minister podati dopolnilno obrazložitev k členu predloga zakona? Izvolite, gospod Poklukar.