Govor

Stanko Baluh

Hvala lepa, gospod predsedujoči.

Jaz vsebinsko ne bom ponavljal, kar je že državni sekretar pred mano povedal. Morda bi se naslonil samo na rebalans proračuna, pa seveda nekatere stvari okoli financiranja teh medijev.

Kot veste, smo za leto 2019 že podpisali tudi pogodbo z zavodom RTV Slovenija, ki pa na nek način ostaja na isti ravni, kot je bila za leto 2018. In v tem rebalansu proračuna nekatere želje, ki so bile izpostavljene pretežno s strani italijanske skupnosti zaradi limita v proračunu, nekatere želje niso bile upoštevane. Ampak ne glede na to, kot je bilo danes tudi povedano, je treba zreti tudi naprej in izhodišča so bila danes že tudi podana.

Kar se tiče obeh tiskanih medijev, bi izpostavil, da so prišli tudi nekateri zahtevki, ne glede na to, da pogodbe so že tudi podpisane, ampak zaradi napredovanja v plačilnih razredih bomo poskušali tekom leta dodatna sredstva zagotoviti, ker je prišlo znotraj teh limitov v proračunu tudi do manka ca 30 tisoč evrov v proračunu Urada za narodnosti. Tako mi redno vzdržujemo tudi stike z vsemi temi subjekti in smo pripravljeni na nadaljnje sodelovanje, kot je že tudi državni sekretar izpostavil, iskati rešitve in ne bežati pred odgovornostjo.

Hvala lepa.