Govor

/ izklopljen mikrofon/

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Obveščam vas, da so na sejo vabljeni, na podlagi drugega odstavka 51. člena in drugega odstavka 63. člena Poslovnika Državnega zbora: predstavniki Urada predsednika Vlade, ki so se opravičili, s strani Ministrstva za kulturo pa je prisoten gospod državni sekretar Vojko Stopar, ki ga prav lepo pozdravljam. Ker je veliko vabljenih gostov, mi dovolite, da vseh ne bom našteval, da bomo čim bolj učinkoviti. Vse skupaj še enkrat lepo pozdravljam!

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - RTV PROGRAMI IN TISKANI MEDIJI ZA ITALIJANSKO IN MADŽARSKO NARODNO SKUPNOST.

K tej točki ste članice in člani komisije ter vabljeni prejeli gradivo Zavoda za informativno dejavnost madžarske narodnosti, tednik Nepu Iszak, gradivo Jadranske informativne agencije koprske redakcije La Vocce del Popolo, gradivo RTV Slovenija, gradivo Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti, gradivo Vlade Republike Slovenije in gradivo Obalne samoupravne narodne skupnosti. Omenjena gradiva so objavljena v sistemu Udis in na e-klopi na spletnih straneh Državnega zbora. Člani komisije ste po elektronski pošti prejeli še predloge sklepov.

K besedi vabim predstavnika Ministrstva za kulturo, da nam predstavi pogled na tematiko RTV programi in tiskani mediji za avtohtono italijansko in madžarsko narodno skupnost. Gospod državni sekretar, beseda je vaša, izvolite.