Govor

Najlepša hvala.

Želi kdo od članic in članovo odbora razpravljati o mnenju Zakonodajno-pravne službe o navedeni zahtevi? Nihče.

Zaključujemo z razpravo in prehajamo na odločanje. Na podlagi 265. člena Poslovnika Državnega zbora dajem na glasovanje naslednje mnenje, in sicer: »Odbor za pravosodje podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe o zahtevi Vrhovnega sodišča za oceno ustavnosti tretjega odstavka 396. člena v zvezi z 9. točko 394. člena Zakona o pravdnem postopku.« Glasujemo.

Kdo je za? (8 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo pripravil poročilo v katerem bo sprejeto mnenje vključeno in ga poslal Zakonodajno-pravni službi, ki v skladu z 276. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor za Ustavno sodišče.

Zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO POSTOPKA ZA OCENO USTAVNOSTI ZAKONA O PREKRŠKIH, ki jo bomo obravnavali na podlagi drugega odstavka 265. člena Poslovnika Državnega zbora. Na voljo imamo naslednje gradivo, in sicer Ustavno pritožbo in sklep o začetku postopka za oceno ustavnosti z dne 21. novembra 2018, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dnem 21. decembra 2018 in mnenje Vlade Republike Slovenije z dne 20. decembra 2018. K tej točki dnevnega reda sta bila vabljena tako Zakonodajno-pravna služba kot tudi Ministrstvo za pravosodje. Želi besedo gospod državni sekretar? Izvolite.