Govor

Edvard Paulič

Hvala lepa. Ali želi besedo še kdo od ostalih vabljenih? Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na razpravo in odločanje o posameznih delih oziroma poglavjih predloga resolucije in vloženih amandmajih.

Ker so k predlogu resolucije vloženi samo štirje amandmaji, ki so v prvi vrsti tehnične narave predlagam, da se razprava o predlogu resolucije združi v skladu s 128. členom Poslovnika. Po opravljeni razpravi o predlogu resolucije bi opravili glasovanje najprej o vloženih amandmajih, nato pa bi glasovali še o vseh poglavjih predloga resolucije skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

V razpravo dajem vsa poglavja predloga resolucije in k njemu vložene amandmaje. Želi kdo razpravljati? Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na glasovanje o vloženih amandmajih.

Na glasovanje dajem prvi amandma poslanskih skupin LMŠ, SD, SMC, Desus in SAB k drugemu poglavju. Glasujemo.

Kdo je za? (13 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

Na glasovanje dajem drugi amandma koalicijskih poslanskih skupin k drugemu poglavju. Glasujemo.

Kdo je za? (11 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

Na glasovanje dajem prvi amandma koalicijskih poslanskih skupin k petemu poglavju. Glasujemo.

Kdo je za? (11 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

Na glasovanje dajem drugi amandma koalicijskih poslanskih skupin k petemu poglavju. Glasujemo.

Kdo je za? (11 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je tudi ta amandma sprejet.

Zaključili smo glasovanje o amandmajih.

V skladu s prej sprejeto odločitvijo prehajamo na glasovanje o vseh poglavjih predloga resolucije skupaj. Želi morda kdo obrazložiti svoj glas? Ugotavljam, da ne.

Glasujemo o vseh poglavjih predloga resolucije. Glasujemo.

Kdo je za? (13 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da so vsa poglavja predloga resolucije sprejeta.

Zaključili smo glasovanje o posameznih poglavjih predložene resolucije. Glede na sprejete amandmaje na seji odbora bo pripravljen dopolnjen predlog resolucije, ki bo sestavni del poročila odbora. Določiti moramo še poročevalca za sejo Državnega zbora in predlagam, da sem to sam. S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA POROČILA O IZVAJANJU RESOLUCIJE O NACIONALNEM PROGRAMU VARNOSTNI CESTNEGA PROMETA ZA LETO 2017. Kot gradivo, ki je bilo objavljeno v računalniškem sistemu Državnega zbora ste prejeli poročilo z dne 6.12.2018 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 9.1.2019. K tej točki dnevnega reda so vabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za notranje zadeve, policija, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter javna agencija za varnost prometa. Poročilo o izvajanju resolucije o nacionalnem programu o varnosti cestnega prometa za leto 2017 je bilo posredovano Državnemu zboru na podlagi sedmega poglavja resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022. Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Ta določa, da matično delovno telo poročilo, ki je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi zakona ali drugega predpisa obravnava praviloma v treh mesecih po posredovanju, obravnava na seji Državnega zbora pa se opravi, če tako določa Poslovnik Državnega zbora ali če to predlaga matično delovno telo. Pričenjamo z obravnavo poročila o izvajanju resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za leta 2017 in besedo dajem predstavnici predlagatelja, da nam poda dopolnilno obrazložitev. Gospa državna sekretarka Nina Mauhler, izvolite, beseda je vaša.