Govor

Ja, hvala. Zelo na kratko, ker se tako gospod državni sekretar, kot tudi predhodni kolega Jožef povedala večino, tako kar se tiče procesnih, kot pa tudi vsebinskih zadev, zakaj v Poslanski skupini SDS nasprotujemo umiku te točke.

Kar se tiče procesne je gospod državni sekretar povedal – Vlada je sprejela, vemo kakšno funkcijo ima Vlada in v bistvu danes smo zaradi slovenske zakonodaje samo pred dejstvom, da moramo to potrditi.

Drugo, kar se tiče pa vsebinsko, pa bom začel z enim stavkom. Kaj bi bilo, če bi bila zadeva: Fakulteta za družbene vede ne bi smela izobraževati učiteljev in učiteljic, kajti v bistvu zelo podobno, kar stranka Levica govori o Teološki fakulteti, bi lahko dali kakšno drugo stranko, pa me zanima kakšen bi bil potem odgovor te iste stranke. Skratka, zelo na kratko – procesno mislim, da je umik ne samo nesmiseln, ampak predvsem nemogoč, kar se tiče pa vsebinsko pa kaže jasno ideološko podstat ene politične stranke, ki nasprotuje vsemu na tem področju tudi zdravi kmečki pameti. Zato v poslanski skupini SDS ne podpiramo predloga za umik.