Govor

mag. Branislav Rajić

Lep dober dan vsem!

Pričenjam 3. redno sejo Odbora za izobraževanje, znanost šport in mladino.

Ker je to prva seja v tem letu naj vsem zaželim eno dobro, zdravo, prijazno leto, posebej naklonjeno izobraževanju, znanosti in z obiljem dobre energije.

Ob tem pozdravljam tudi našega novega člana odbora, gospoda Marka Bandellija.

Obveščam vas, da je iz seje odsoten gospod Ferenc Horváth, kolega Boštjan Koražija nadomešča kolega Željka Ciglerja, gospod Boris Doblekar nadomešča gospoda Žana Mahniča in gospo Ljudmilo Novak nadomešča gospod Jožef Horvat.

S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: prvo, predlog zakona o spremembah in dovolitvah zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti, drugo, predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Fakultete za informacijske študije v Novem mestu, tretjič, predlog odloka o spremembah in dopolnitvi odloka o preoblikovanju Univerze v Mariboru, četrtič, predlog odloka o spremembah in dopolnitvi odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem, petič, predlog odloka o spremembah odloka o preoblikovanju Univerze v Ljubljani, šestič, analiza uresničevanja Resolucije o nacionalnem programu izobraževanja odraslih v Republiki Sloveniji od 2013 do 2020 za obdobje 14 do 16 in sedmič, točka razno.

Kot ste že bili obveščeni sem vam po sklicu seje, in sicer včeraj, v sredo 9. 1. poslal predlog v zvezi z dnevnim redom, in sicer je ta predlog podala Poslanska skupina Levica. O tem predlogu Levica zahteva, da se oziroma predlaga, da se z dnevnega reda današnje seje umakne 5. točka dnevnega reda, to je točka Predlog odloka o spremembah odloka o preoblikovanju Univerze v Ljubljani. Najprej bomo torej odločali o navedenem predlogu za umik točke. Želijo svoja stališča o predlogu za umik predstaviti predstavnik predlagatelja umika, predstavnik Vlade in predstavniki poslanskih skupin. Verjetno kolega Kordiš prvi. Izvolite.