Govor

Spoštovani zbrani!

Torej, pričenjamo 5. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pozdravljam seveda vse povabljene ostale prisotne, tako ministrico, kot tudi ostale funkcionarje.

Na začetku bi vas rad obvestil, da na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Kolega Boštjana Koražija bo zamenjala gospa Nataša Sukič, kolega dr. Darija Krajčiča bo zamenjal kolega Aljaž Kovačič, kolegico Violeto Tomić bo zamenjal kolega Miha Kordiš.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje današnjega odbora. S sklicem seje 8. januarja 2019 ste prejeli naslednji dnevni red:

1. točka - Poročilo o delu in zaključni račun Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije za leto 2017, EPA 344-VIII.

2. točka - Predlog deklaracije o usmeritvah za delovanje Republike Slovenije v institucijah Evropske unije v obdobju januar 2019–junij 2020, EPA 347-VIII, EU U 910.

3. točka - Pobude in vprašanja članov Odbora .

Ker včeraj do 12 ure nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik, je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Tako prehajamo na obravnavo 1. TOČKE - POROČILO O DELU IN ZAKLJUČNI RAČUN SKLADA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2017.

Odbor je torej matično delovno telo, poročilo pa obravnavano na podlagi 4. odstavka 41. člena poslovnika Državnega zbora.

K obravnavi te točke sem vabil Vlado, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije.

Poročilo o delu in zaključnem računu sklada z dne 20. decembra 2018 ste kolegice in kolegi prejeli s sklicem seje. Naknadno pa se na e-klop 10 januarja 2019 prejeli še mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter danes predlog sklepa poslanca Poslanske skupine Levica Mihe Kordiša.

Torej na začetku dajem besedo najprej gospe Ireni Majcen, novi direktorici Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov republike Slovenije, ki jo srčno pozdravljam. Danes je prvič tukaj med nami v tej funkciji.

In seveda, kot vabljeni vam torej tudi predajam besedo.