Govor

Violeta Tomić

Vse članice in člane odbora ter vse ostale prisotne in vabljene prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 3. sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora. Prvi je Felice Žiža, potem pa poslanca Dejana Kaloha nadomešča poslanec Franci Kepa, poslanca Bojana Podkrajška nadomešča Žan Mahnič, poslanko Lidijo Divjak Mirnik nadomešča Nina Maurovič in poslanca Sama Bevka nadomešča mag. Bojana Muršič.

Skratka, s sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. Pod 1. točko imamo Poročilo o izvajanju nacionalnega programa za kulturo 2014/2017, za leti 2016 in 2017, potem letno poročilo Sveta za radiodifuzijo za obdobje 2017/2018, maj 2017 do september 2018.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom seje, je dnevni red določen takšen, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA. V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletni strani državnega zbora. Poročilo z dne 13. decembra 2018 in mnenje Državnega sveta z dne 16. januarja.

K 1. točki dnevnega reda sem vabila Ministrstvo za kulturo in predstavnike ministrstva, potem Državni svet, nacionalni svet za kulturo, SVIZ – Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, Kulturniško zbornico Slovenije, Zvezo kulturnih društev Slovenije.

Torej, zdaj dam pa besedo predstavniku predlagatelja, ki je Ministrstvo za kulturo. zdaj jaz vas prosim, da se za potrebe magnetograma predstavite. kolikor sem seznanjena, se bodo seje udeležili mag. Bojan Kurež, v.d. generalnega sekretarja, Metka Šošteršič v.d. generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost in mag. Igor Tršar, sekretar.

Prosim, zdaj dajem besedo predstavniku predlagatelja. Prosim, da se tudi predstavi.