Govor

Ivan Hršak

Začenjam 5. nujno sejo Mandatno-volilne komisije. Vse članice in člane komisije, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani komisije: gospod Ferenc Horváth, s pooblastilom pa Robert Pavšič nadomešča gospoda Braneta Golubovića, Samo Bevk nadomešča gospo Bojano Muršič in Andreja Zabret nadomešča Lidijo Divjak Mirnik.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: administrativne zadeve. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ADMINISTRATIVNE ZADEVE.

V okviru te točke bomo obravnavali Predlog sistemizacije delovnih mest v službah Državnega zbora, ki ga je na podlagi tretjega odstavka 21. člena Odloka o notranji organizaciji, delovnih mestih in nazivih v službah Državnega zbora Mandatno-volilni komisiji v soglasje predložila generalna sekretarka Državnega zbora. Predlog sistemizacije s prilogami ste prejeli v sistemu Udis.

K tej točki dnevnega reda sem vabil generalno sekretarko Državnega zbora, gospo Uršulo Zore Tavčar, ki jo lepo pozdravljam.

Uvodna pojasnila. Odlok o notranji organizaciji, delovnih mestih in nazivih v službah Državnega zbora v 21. členu določa, da sistemizacijo delovnih mest služb sprejme generalni sekretar Državnega zbora, ki mora v skladu z Zakonom o javnih uslužbencih pred sprejetjem sistemizacije pridobiti mnenje sindikata javnih uslužbencev Državnega zbora. K sistemizaciji daje soglasje Mandatno-volilna komisija, ki lahko soglasje k sistemizaciji zavrne v primeru, če sistemizacija ni skladna z zakonom in s tem odlokom, z drugim predpisom ali s sprejetim kadrovskim načrtom.

Ali želi generalna sekretarka, gospa Uršula Zore Tavčar, predlog dodatno obrazložiti? Izvolite, beseda je vaša.