Govor

Darij Krajčič

Hvala lepa za besedo. Spoštovane kolegice in kolegi!

Začenjam 28. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so danes kot nadomestni člani z nami gospod Matjaž Nemec namesto dr. Milana Brgleza in gospod Aljaž Kovačič namesto gospoda Igorja Pečka.

Naj takoj na začetku tudi sam pozdravim vse povabljene, ki ste danes z nami, še posebej njegovo excellenco gospoda Antona Nicukescua, veleposlanika Romunije, ki trenutno predseduje Svetu Evropske unije, dr. Zorana Stančiča, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in gospo poslanko iz Evropskega parlamenta, ki sem jo videl, ko je vstopila v naše prostore, gospa Romana dobrodošli.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odborov. S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje odborov. Ker v poslovniškem roku s predsednikom Odbora za zunanjo politiko nisva prejela predlogov za njegovo spremembo je določen takšni dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDSTAVITEV PREDNOSTNIH NALOG PREDSEDOVANJA ROMUNIJE SVETU EVROPSKE UNIJE V ČASU OD 1. JANUARJA DO 30. JUNIJA LETOS.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli prednostne naloge romunskega predsedovanja Svetu EU od 1. januarja do 30. junija letos v slovenski in angleški verziji. Program romunskega predsedstva Svetu Evropske unije ter Power point predstavitev romunskega predsedovanja.

Najprej dajem besedo njegovi excellenci, gospodu Anton Niculescu, veleposlaniku Romunije v Republiki Sloveniji, da nam predstavi prednostne naloge romunskega predsedstva Svetu Evropske unije.

Izvolite, gospod veleposlanik, imate besedo.