Govor

Lep pozdrav! Pozdravljeni na 4. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ.

Nisem dobil nobenega obvestila o zadržanosti. Smo sklepčni in lahko začnemo sejo komisije.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko. Ker nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - DRUGA CEV PREDORA KARAVANKE, ODLOČITEV DRŽAVNE REVIZIJSKE KOMISIJE O ODPRAVI ODLOČITVE NAROČNIKA O IZBIRI NAJCENEJŠEGA PONUDNIKA.

Gradivo za to točko je Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke za sklic nujne seje komisije z dne 18. 1. 2019, ki je bila objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje. Člani komisije ste prejeli preko sistema Udis 11. 12. 2018 in 23. 1. 2019 dva dokumenta turškega podjetja Cengiz.

Na sejo so bili vabljeni: Danijel Krivec, v imenu predlagatelja zahteve Poslanske skupine SDS, Rudi Medved, minister za javno upravo, in Borut Smrdel, predsednik Državne revizijske komisije. Sam pa sem razširil vabilo še - glede na to, da se dotika področja infrastrukture - z vabilom ministrici za infrastrukturo mag. Alenki Bratušek. Z Ministrstva za infrastrukturo so sporočili, da se ne more udeležiti ne ona ne dva državna sekretarja, tako imamo tu samo ministra za javno upravo. Minister za javno upravo, gospod Medved, me je potem tudi klical, ker ima danes sejo Vlade, tako je prosil, če lahko takoj po predlagatelju pove svoje, potem bo pa državna sekretarka nadaljevala svoje delo.

Predlagam, da razpravo opravimo tako, kot sem že napovedal, da ima najprej besedo predstavnik predlagatelja, torej gospod Zvone Černač, Poslanska skupina SDS, nato dobi besedo minister za javno upravo, gospod Rudi Medved, nato predsednik Državne revizijske komisije, gospod Borut Smrdel, potem pa bomo prešli na razpravo članov komisije.

Člane odbora obveščam še, da je namesto poslanca Luke Mesca na seji s pooblastilom prisoten poslanec Miha Kordiš.

Besedo dajem predlagatelju, gospodu Zvonetu Černaču.