Govor

Zmago Jelinčič Plemeniti

Hvala lepa.

No, mene veseli, da so, da ima Ministrstvo za finance zadržke k temu poročilu, kajti so zelo smiselni in zelo pravilni in na mestu.

Iz teh zadev, ki smo jih slišali se točno vidi, da je Evropska unija zrasla na načrtih nacističnih ekonomistov. Gre za dejansko prevzem popolne kontrole nad suverenostjo vseh držav, nad pretokom denarja, nad vsem skupaj. Konec koncev, to je evidentno, ko vidimo, da je treba prijaviti, če greš na pošto pa plačaš 35 evrov na položnico, moraš povedati celo kje si se rodil. In mislim, da je to tudi skregano z enimi drugimi evropskimi direktivami o varstvu osebnih podatkov, ampak tukaj gre, evidentno se vidi, da Evropa zahteva kontrolo nad vsakim majhnim človekom, seveda ko velikih lopovov pa ne prime niti v Sloveniji, niti v Evropi.

Tudi recimo, če gre človek dvigniti pa dvigneš tisoč evrov ali več, moraš povedati zakaj jih dvigneš.

Kaj koga briga zakaj! Jaz po navadi napišem tja notri, da jih dvignem, da grem v kurbarijo. Ker to je edino, pol pa skačejo: Joj, pa ne moremo to napisati.

Napišite!

Kaj koga briga zakaj bom jaz rabil denar in take kontrole, jaz enostavno nisem za to. Slabše je, kot je bilo v bivši Jugoslaviji. 10-krat slabše!

In ta Evropska unija nas tolče po glavi na vsakem koraku. Vse hočejo vedeti, vse nam hočejo vzeti, vso kontrolo države nam hočejo pobrati. Konec koncev, ali ima Slovenija pravico, da tudi sama ureja znotraj države kakšne davčne zadeve in tako naprej? In tukaj pravi, no tu je pa tudi ena v zvezi s slovenski jezikom: zakonodajne spremembe. Ne morejo biti. Lahko so zakonske spremembe, ne pa zakonodajne spremembe, ampak tale latovščina pravna je grozljivo, ne.

Govori se za kontrolo davčnih goljufij in utaj. Vsaj v Sloveniji se nič ne naredi. Mi imamo dovolj dobre zakone, da lahko zadeve speljemo, če bi hoteli oziroma če bi politična klika to dovolila! Ne, lovili bodo tiste, kaj jaz vem, z 10 evri, 100 evri prekoračenih sredstev, ali pa blokirali bodo račune, medtem ko enim odpustijo čez noč 16 milijonov pufa pa nobenemu nič ne rečejo za stotine milijonov porabljenega in uničenega denarja pa nič se ne zgodi pri eni milijardi opranega iranskega denarja, mislim, ion zdaj pa še tukaj Evropa.

Mislim, da te evropski nadzorni organi, to gre za izgubo suverenosti naše države. In če bo država, če bo Vlada pristala na to, potem je skrajni čas, da ta Vlada gre tja, od koder je prišla.