Govor

Darij Krajčič

Spoštovane kolegice in kolegi, začenjam 29. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da je danes zadržan mag. Branko Grims in da je gospod Mirko Koprivc, Marko Koprivc namesto mag. Meire Hot. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA EKONOMSKE IN FINANČNE ZADEVE V BRUSLJU, 12. FEBRUAR LETOS.

Uvodoma bi se želel zahvaliti Vladi za pravočasno posredovanje gradiva, ker, kolikor vem, ste imeli celo korespondenčno sejo, zato da mi lahko to danes obravnavamo. Gradivo smo prejeli od Vlade 5. 2. na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Prosim gospo Natalijo Kovač Jereb, državno sekretarko na Ministrstvu za finance, da nam predstavi izhodišča.

Izvolite.