Govor

Vojko Starović

Dober dan, lep pozdrav vsem. Pričenjam 10. nujno sejo odbora. Na seji bo z nami kot nadomestna članica sodelovala Monika Gregorčič namesto Janje Sluge.

S sklicem seje ste sprejeli naslednji dnevni red, ki ga imate pred sabo: Zahteva Višjega delovnega in socialnega sodišča za oceno ustavnosti 397. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA: ZAHTEVA VIŠJEGA DELOVNEGA IN SOCIALNEGA SODIŠČA ZA OCENO USTAVNOSTI 397. ČLENA ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM ZAVAROVANJU. Pobuda, ta zahteva je objavljena v sistemu UDIS in ste jo članice in člani prejeli. Prav tako ste prejeli mnenje Vlade in mnenje Zakonodajno-pravne službe, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Obravnava na podlagi 265. člena Poslovnika Državnega zbora.

Vabljeni: Zakonodajno-pravna služba, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. To je to.

Ustavno sodišče nam je posredovalo zahtevo Višjega delovnega in socialnega sodišča za oceno ustavnosti 397. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. S pridobitvijo obeh mnenj – Zakonodajno-pravne službe in Vlade – so bili izpolnjeni poslovniški pogoji za obravnavo zadeve na seji odbora.

Želi besedo predstavnica ZPS, Katja Triller Vrtovec?