Govor

Najlepša hvala, dr. Podgornik.

Moram priznati, da sam, ko sem spremljal vse te zadeve, na žalost smo morali to regulirati ravno zaradi tega, ker nismo vzpostavili v prejšnjih letih popolne konkurence na tem področju tudi v trgovinskem sektorju. In Mercator še vedno živi zgleda v starih časih in želi, misli, da še vedno ima monopolni položaj v trgovinskem sektorju ravno v tej prehrambni verigi. Tam, kjer ni razvite popolne konkurence, prihaja ravno do takih zadev. Jaz upam, da se, mislim, da se je v zadnjih letih to spremenilo. In mislim, da je to en izmed pomembnih vidikov tudi, kar ste omenili. Dobro.

Torej odboru predlagam torej, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: »Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se strinja z mnenjem Zakonodajno-pravne službe z dne 25. januar 2019 in mnenjem Vlade z dne 10. 1. 2019 ter Zakonodajno-pravni službi predlaga, da v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču.« To je nek temelj za današnjo razpravo, torej odpiram razpravo o predlogu tega mnenja. Vidim, da ni prijavljenih razpravljavcev. Želi še kdo od članov mogoče še kakšno besedo? Ne želite.

Torej zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o tem predlogu mnenja. Glasovanje pričenjam.

Kdo je za? (13 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je predlagano mnenje soglasno sprejeto.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda in današnjo 6. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Spoštovane kolegice in kolegi, zahvaljujem se vam za udeležbo in želim vam lep in prijeten delovni dan.

Najlepša hvala.