Govor

Milan Brglez

Spoštovane kolegice in kolegi!

Uvodoma vam moram pojasniti, da bom del seje po pooblastilu predsednika Odbora za zadeve Evropske unije dr. Darija Krajčiča kot podpredsednik odbora vodil sam.

Začenjam 30. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Obveščam vas, da namesto poslanke mag. Meire Hot danes Poslansko skupino SD predstavlja gospod Matjaž Nemec, namesto poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega Poslansko skupino Slovenske nacionalne stranke nadomešča poslanec Dušan Šiško, poslanca Gregorja Periča v Poslanski skupini SMC nadomešča poslanka Monika Gregorčič in poslanca dr. Darija Krajčiča bo del seje nadomeščal poslanec Jože Lenart in to za LMŠ. In še ena, namesto poslanke Nataše Sukič bo Poslansko skupino Levica predstavljal poslanec Primož Siter. Obveščam vas tudi, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. In vse tiste, ki so prišli, lepo pozdravljam, druge pa pozivam, da mogoče le pridejo do konca mandata. Vse navzoče lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2019.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora z dne 25. 1. 2019. Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2019 je v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije. Predlog rebalansa bomo obravnavali na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora, in sicer kot zainteresirano delovno telo z vidika svojih pristojnosti, kar pomeni, da bomo obravnavali le tisti del, ki se nanaša na Službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko oziroma na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Na sejo so bili k tej točki vabljeni Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za finance, Združenje občin Slovenije, Skupnost občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije.

Drage kolegice in kolegi, do tega trenutka nisem prejel nobenega predloga za amandma odbora, zato prosim predstavnika Ministrstva za finance, da nam na kratko predstavi Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2019.

Državna sekretarka, mag. Jazbec, prosim.