Govor

Vojko Starović

Pričenjam 11. nujno sejo Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Na seji bo z nami kot nadomestna članica sodelovala Monika Gregorčič namesto Janje Sluge.

Obveščam vas, da so se za današnjo sejo opravičili naslednji člani in članice, se je opravičila Lep Šimenko, namesto poslanke Nine Maurovič je z nami Karla Urh.

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

S sklicem seje ste sprejeli naslednji dnevni red seje: Nedopustni zaostanki pri reševanju vlog za socialne prejemke.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NEDOPUSTNI ZAOSTANKI PRI REŠEVANJU VLOG ZA SOCIALNE PREJEMKE.

Zahteva Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora z dne 24. 1. 2019 je objavljena na spletni strani državnega zbora s sklicem.

Na sejo so vabljeni: predlagatelji zahteve, Ksenija Klampfer, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Anja Kovač, kabinet predsednika Vlade, Urad Varuha človekovih pravic, Socialna zbornica Slovenije, Društvo socialnih delavk in delavcev Slovenije, Skupnost centrov za socialno delo, Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo in Janko Cafuta, delavec Centra za socialno delo.

Pričenjam z obravnavo navedene točke in najprej prosim predstavnika, da nam predstavi njihov predlog za obravnavo problematike.

Gospod Žan Mahnič, beseda je vaša.