Govor

Spoštovani zbrani, kolegice in kolegi, spoštovani gostje! Začenjam 6. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pozdravljam vse vabljene in ostale prisotne!

Obveščam vas, da na današnji seji kot nadomestni člani sodelujejo: namesto kolegice Karle Urh bo z nami kolega Jože Lenarat, ki ga prav lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje 29. januarja 2019 ste prejeli naslednji dnevni red:

1. Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2019,

2. pobude in vprašanja članov odbora.

Ker včeraj do 12. ure nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2019.

Odbor predlog rebalansa obravnava kot zainteresirano delovno telo.

Na sejo sem vabil: Vlado, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - v naši sredini prav lepo pozdravljam ministrico za kmetijstvo, oba državna sekretarja in ostale prisotne -, Ministrstvo za finance - tu vidim predstavnico, gospo Špelo Perme, podsekretarko z Ministrstva za finance -, Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenje - lepo pozdravljam predsednika.

Predlog rebalansa proračuna ste prejeli. V skladu s poslovnikom lahko odbor obravnava navedeni predlog rebalansa proračuna z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To pomeni, da bomo obravnavali le tisti del predloga rebalansa proračuna, ki se nanaša na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Toliko samo za nove članice in člane tega odbora.

Najprej dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance, z nami je nadomestno strokovno telo, gospa Špela Perme. Izvolite.