Govor

Zmago Jelinčič Plemeniti

Dobro jutro in prav lep pozdrav vsem skupaj!

Jaz se opravičujem za triminutno in trisekundno zamudo. Danes jaz vodim tole nujno sejo, 5. nujno sejo komisije zaradi odsotnosti gospoda predsednika.

Tako da začenjamo s to 5. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da določene poslanke in poslance nadomeščajo drugi, in sicer gospa Monika Gregorčič nadomešča gospo Matejo Udovč. Gospod Franc Kramar nadomešča gospoda Vojka Starovića. In pa gospod Matjaž Han nadomešča mag. Bojano Muršič.

Vse prisotne še enkrat lepo pozdravljam in vas prosim, da se pred vsako razpravo prijavite in poveste svoje pozicije v vladnih vrstah. Tako da bomo imeli ustrezen zapis.

Dnevni red je enostaven in je samo ena točka, in sicer Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije. Ta predlog rebalansa je bil objavljen na spletni strani Državnega zbora. Obrazložitev Slovenske obveščevalno-varnostne agencije pod oznako interno, smo poslanci prejeli proti podpisu.

Pri tej točki pa bodo sodelovali povabljeni in sicer gospod minister, dr. Andrej Bertoncelj ni mogel priti in zato je poslal nadomestne člane iz Ministrstva za finance: gospo Sašo Jazbec in gospo Ireno Drmaž. Grdo pišete / smeh/. Vaju lepo pozdravljam. Poleg tega tudi predstavnika Računskega sodišča, gospoda Tomaža Vesela lepo pozdravljam in pa tudi gospo Ireno Koščak. Drugih ne vidim in zato predlagam, da v uvod podajo predstavniki Vlade oziroma Ministrstva za finance, svoje mnenje o proračunu, nato pa bi seveda prosil še za predstavnike Računskega sodišča, da povedo kot nadzorna institucija svoje mnenje o rebalansu v celoti, pa tudi v kolikor imajo kakšne pripombe na ta del rebalansa, seveda tam, kjer se tiče njihove inštitucije.

Če bo potrebno bomo na koncu te seje v skladu s 166. členom Poslovnika, pripravili potrebne amandmaje k predlogu rebalansa, seveda, če te predlogi bodo.

Zdaj bi pa najprej prosil predstavnici Ministrstva za finance, da predstavita predlog rebalansa.

Prosim.