Govor

dr. Franc Trček

Lep pozdrav vsem skupaj. Ura je čas. Lep pozdrav, kolegice poslanke, kolegi poslanci, vsi ostali vabljeni na današnjo sejo odbora. Pričenjam 7. nujno sejo Odbora Državnega zbora Republike Slovenije za zdravstvo, ki je sklicana v skladu s 47. in 48. členom Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije, in sicer na podlagi zahteve Poslanske skupine SDS.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: mag. Dejan Kaloh in kolega Marijan Pojbič. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo, je pa kar daljša lista: poslanec Igor Zorčič namesto poslanka Janija Möderndorferja, poslanec Jožef Lenart namesto poslanca Marijana Pojbiča, poslanec Tomaž Lisec namesto poslanke Jelke Godec, poslanka Karla Urh namesto poslanke Andreje Zabret, poslanec Boštjan Koražija namesto poslanca Željka Ciglerja ter poslanec Dušan Šiško namesto poslanke Lidije Ivanuša.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje dne… / oglašanje iz dvorane/ Prosim za tišino, prosim za tišino. Tema je preresna, da bi bil tukaj »plavderaj«. Če potrebujete še 15 minut časa, lahko prekinem sejo. Ja? Ne? Ne. S sklicem seje dne 29. 1. letos ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora, in sicer Strategija razvoja intenzivne medicine v Republiki Sloveniji. Zahteva Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora z dnem 22. 1. letos je bila objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Ker do pričetka seje nisem prejel predlogov za širitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA SEJE ODBORA – STRATEGIJA RAZVOJA INTENZIVNE MEDICINE V REPUBLIKI SLOVENIJI.

Daljšo listo vabljenih k točki dnevnega reda ne bom bral. Dodatno je bil še vabljen gospod Marko Hauptfeld, dr. med., specialist anesteziologije in reanimatologije iz Splošne bolnišnice Brežice.

Besedo predajam predlagatelju zahteve. V imenu Poslanske skupine SDS, kolega Lisec, imate željo po dopolnitvi? / oglašanje iz dvorane/

Izvolite.