Govor

mag. Branislav Rajić

Lep dober dan vsem! Vse članice in člane odbora, vabljene ter preostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 7. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Obveščam vas, da so zadržani in seje se ne morejo udeležiti naslednji člani odbora, to je gospod Ferenc Horváth ter dr. Milan Brglez, njega pa nadomešča gospa mag. Meira Hot.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. Imamo samo eno točko, Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2019, EPA 389/VIII. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogo v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - PREDLOG REBALANSA Z DNE 25. JANUAR 2019, je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

K točki dnevnega reda sem vabil: Vlado, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino je za obravnavo predloga rebalansa proračuna zainteresirano delovno telo, zato ga bo obravnaval na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora.

Uvodno besedo dajem predstavnici Ministrstva za finance, da nam poda sliko predloga rebalansa proračuna v celoti. Prosim gospo… Se boste predstavili za magnetogram.