Govor

Violeta Tomić

Vse članice in člane odbora in vse ostale prisotne in vabljene prav lepo pozdravlja .

Pričenjam 4. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora, informirana sem, da samo Bojan Podkrajšek ne bo z nami. Če pa se pojavi še kakšna informacija vmes bomo pa sproti povedali.

Skratka, s sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora, ki pa je, ena točka, in to je Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2019. In ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA.

Gradivo z dne 25. 1. 2019 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. K obravnavi te točke dnevnega reda sem vabila tudi Vlado, Ministrstvo za finance in Ministrstvo za kulturo.

Odbor za kulturo je za obravnavo Predloga rebalansa proračuna zainteresirano delovno telo, zato ga bo obravnaval na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora.

Uvodno besedo dajem predstavniku Ministrstva za finance, da nam poda sliko predloga rebalansa proračuna v celoti. In prosim, da se ta predstavnik predstavi zaradi magnetograma, nam tudi pove svoje ime in nam potem na kratko predstavi predlog rebalansa proračuna.

Prosim.