Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 6. nujno sejo Odbora za pravosodje, ki jo vodim kot podpredsednik odbora, po pooblastilu predsednika odbora, Jerneja Vrtovca.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora po 63/1. členu poslovnika Državnega zbora predsednik odbora, Jernej Vrtovec, ki ga nadomešča s pooblastilom gospa Iva Dimic, gospa Maša Kociper, ki jo z pooblastilom nadomešča gospod Vojko Starović.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA TEMATIKE UKREPI ZA KAKOVOSTNO IN ODGOVORNO DELO TER IZBOLJŠANJE POLOŽAJA SODNEGA SVETA REPUBLIKE SLOVENIJE.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke z dne 30. januar 2019 je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Na e-klopi je objavljeno še gradivo dr. Mateja Avblja z dne 7. februar 2019 in gradivo dr. Verice Trstenjak z dne 11. februar 2019.

Na klop boste prejeli dodatno gradivo s strani Sodnega sveta tekom te seje.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni predlagatelj zahteve, Poslanska skupina SDS, ministrica za pravosodje gospa Andreja Katič, predsednik Vrhovnega sodišča mag. Damijan Florjančič, pozdravljeni, predsednica Sodnega sveta dr. Barbara Nerat, dr. Verica Trstenjak se je opravičila in žal se je tudi dr. Matej Avbelj opravičil.

Za uvodno predstavitev zahteve za sklic današnje seje dajem besedo predstavniku predlagatelja, želite besedo gospa Anja Bah Žibert?

Prosim.