Govor

Spoštovani zbrani!

Pričenjam 7. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter vas vse vabljene in ostale goste, ki so se udeležili današnje seje, prav lepo pozdravljam v naši sredini!

Obveščam vas, da so se za današnjo sejo upravičili naslednji članice in člani tega odbora: kolegice Violeta Tomič in kolega Tomaž Lisec.

Na sedji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili pa sodelujejo: namesto dr. Darija Krajčiča je tukaj z nami gospod Robert Pavšič, ki ga prav lepo pozdravljam in namesto kolega Franca Kramarja je tukaj Vojko Starović.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje 12. februarja 2019 ste prejeli naslednji dnevni red:

1. Vrednotenje slovenske kmetijske politike v obdobju 2015-2020.

2. Pobude in vprašanja članov Odbora.

Ker včeraj do 12. ure nisem prejel predlogov za razširitev oziroma za umik dnevnega reda, je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem te seje.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - VREDNOTENJE SLOVENSKE KMETIJSKE POLITIKE V OBDOBJU 2015-2020.

Odbor predlog rebalansa obravnava kot zainteresirano delovno telo. Na sejo sem povabil Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - v naši sredini prav lepo pozdravljam ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, vidim tudi državno sekretarko - potem prof. dr. Emila Erjavca z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani - gospod Erjavec, dober dan - dr. Luko Juvančiča z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, pozdravljeni, doc. dr. Marka Lovca s Fakultete za družbene vede - prav tako lepo pozdravljeni - prav tako sem vabil Kmetijski inštitut Slovenije, po pozdravljeni, in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije - prav tako vas lepo pozdravljam v naši sredini. Celotno gradivo in povzetek ste prejeli s sklicem te seje. Za uvodno predstavitev bom na začetku te seje odbora dal besedo dr. Emilu Erjavcu.

Izvolite, prof. Erjavec, beseda je vaša.