Govor

mag. Dejan Židan

Spoštovane poslanke, spoštovani poslanci, lep pozdrav tudi predstavnikom Vlade in ostalim prisotnim.

Začenjam 26. sejo kolegija ter pozdravljam vse prisotne. Obveščam vas, da vam je bilo včeraj z dopisom podpredsednika, gospoda Jožeta Tanka poslano novo gradivo k 2., 3. in 4. točki dnevnega reda. Nadomeščanja so naslednja. Prosim, če mi daste sem papir. Najlepša hvala. Gospod Branko Simonovič nadomešča gospoda Franca Juršo, gospod Samo Bevk nadomešča gospoda Matjaža Hana in gospod Jani Möderndorfer nadomešča gospoda Igorja Zorčiča.

Prehajamo na 1. TOČKO DANAŠNJEGA KOLEGIJA PREDSEDNIKA DRŽAVNEGA ZBORA, TO JE PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli s sklicem seje kolegija. Razpravljali in odločali bomo o 4 predlogih za obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku. Prvi predlog je Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini. Želite besedo, gospod Brane Golubović, kot prvopodpisani predlagatelj zakona? Ne. In odpiram razpravo. Ugotavljam, da ni želje po razpravi.

Spoštovane, spoštovani, prehajamo na glasovanje.

Predlog sklepa je naslednji. »Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini se obravnava po skrajšanem postopku.«

Kdo je za? (?) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam popolno soglasje in ugotavljam, da je sklep sprejet.

Prehajamo na obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku, in sicer Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti.

Želite besedo, predstavnik Vlade?

Izvolite.