Govor

Lep pozdrav!

Začenjam 5. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam, da so zadržani oziroma in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani, sicer smo prejeli opravičilo gospoda Janeza Janša.

Prehajamo na določitev dnevnega reda.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red komisije z dvema točkama in sicer: Točka 1: Poročilo o delovanju Nadzornega sveta RTV Slovenija v letu 2018 in kot točka 2: Revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije »Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2016«

Vaših predlogov za spremembo dnevnega reda v predvidenem roku, torej včeraj do 12. ure nisem prejel, zato je bil dnevni red takšen kot je bil posredovan s sklicem.

Smo pa dobili prošnjo Računskega sodišča Republike Slovenije, da zaradi predvidenega odhoda njihovih predstavnikov na službeno pot v tujino zamenjamo obravnavo točk dnevnega reda, zato predlagam, da najprej obravnavamo 2. Točko dnevnega reda. Razen, če temu ne nasprotuje več kot dve tretjine članov komisije? Vidim, da člani odkimavajo, tako da lahko začnemo po tem dnevnem redu.

Poleg tega sem vam poslal včeraj obvestil, da zaradi naknadnega sklica seje Državnega zbora ne bo časa za obravnavo druge točke, zato bomo sejo prekinili in potem nadaljevali v enem od prihodnjih terminov.

Vmes se, dobil še pooblastilo in sicer, da poslanko mag. Bojano Muršič nadomešča poslanka mag. Meira Hot.

Prehajamo torej na obravnavo 2. TOČKE DNEVNEGA REDA, TO JE REVIZIJSKO POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE »RAČUNOVODSKI IZKAZI IN PRAVILNOST POSLOVANJA ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE V LETU 2016«.

Zdaj samo, da ne bo spet kakšna pripomba, da leta 2018 obravnavamo poročilo 2016, tokrat obravnavamo, tako kot veleva sicer porevizijskem poročilu Računskega sodišča. Ki smo ga dobili mesec dni nazaj in ga zato obravnavamo na prvi možni seji Komisije za nadzor javnih financ.

Torej revizijsko poročilo z dne 17. 8. 2018 in porevizijsko poročilo z dne 6. 2. 2019 sta objavljeni na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo k tej točki smo povabili Tomaža Vesela, predsednika Računskega sodišča, Marjana Sušlja, generalnega direktorja Zdravstvene zavarovalnice, Računsko sodišče in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Razpravo bomo opravili tako, da bodo najprej predstavniki Računskega sodišča podali svoje stališče in predstavili revizijo, nato pa bo dobil besedo predsednik Zdravstvene zavarovalnice Slovenije, potem pa bomo prešli na razpravo članic in članov.

Besedo dajem torej predstavnikom Računskega sodišča, da povedo ugotovitve iz revizije in porevizije pa prosim, da se za magnetogram tudi predstavite na začetku.

Prosim.