Govor

Spoštovane gospe, spoštovani gospodje, članice in člani odbora parlamentarnega Odbora za pravosodje ter ostali vabljeni gostje, lepo pozdravljeni na današnji 8. nujni seji Odbora za pravosodje!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani in sicer: gospa Meira Hot, Željko Cigler, gospod Dejan Kaloh, in kot nadomestna poslanca sodelujeta gospod Marko Koprivc in gospa poslanka Alenka Jeraj.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk dnevnega reda, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV PROJEKTOV »REŠEVANJE PROSTORSKE PROBLEMATIKE ZAVODA ZA PRESTAJANJA KAZNI ZAPORA LJUBLJANA« IN »REŠEVANJE PROSTORSKE PROBLEMATIKE ZAVODA ZA PRESTAJANJE KAZNI ZAPORA IG«.

Gradivo z dne 12. 3. 2019 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

K tej točki dnevne reda so bili vabljeni: Ministrstvo za pravosodje, Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij, Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana in Zavod za prestajanje kazni zapora Ig.

Ob tem še eno obvestilo. Sam bom vodil sejo ponovno le 45 minut, nobenega od podpredsednikov parlamentarnega Odbora za pravosodje ni prisotnega, zaradi tega je moj predlog takšen, da me po 45 minutah, če bo seveda seja še vedno trajala, me nadomešča gospa poslanka Tine Heferle, tudi podpredsednica Državnega zbora pa sprašujem članice in člane, ali se s tem načeloma strinjate? Se, v redu. Najlepša hvala.

Za uvodno predstavitev projektov »Reševanje prostorske problematike Zavoda za prestajanja kazni zapora Ljubljana« in »Reševanje prostorske problematike Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig« dajem besedo uvodoma predstavnici Ministrstva za pravosodje.

Gospa državna sekretarka, izvolite.