Govor

Robert Polnar

Gospe in gospodje, lepo pozdravljeni!

Začenjam 10. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti poslanec Jani Ivanuša in poslanka Suzana Lep Šimenko. Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Vojko Starović namesto poslanca Franca Kramarja iz Poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek, potem poslanec Soniboj Knežak namesto poslanca Matjaža Hana iz Poslanske skupine Socialnih demokratov, ravno tako poslanka Tina Heferle namesto poslanca Edvarda Pauliča iz Poslanske skupine Liste Marjana Šarca in poslanec Jani Möderndorfer namesto poslanke Monike Gregorčič iz Poslanske skupine Stranke modernega centra.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje in ker v poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – MNENJE ODBORA ZA FINANCE O ZAHTEVI DRŽAVNEGA SVETA ZA PONOVNO ODLOČANJE DRŽAVNEGA ZBORA O ZAKONU O SPREMEBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O IZVRŠEVANJU PRORAČUNOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETI 2018 IN 2019.

Kot gradivo ste s sklicem seje prejeli zahtevo Državnega sveta z dne 13. marca letošnjega leta za ponovno odločanje o zakonu. Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem je dne 14. marca 2019 vložila zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora s točko Ponovno odločanje o zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2018 in 2019.

Prejeli ste tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 14. marca 2019 in mnenje Vlade Republike Slovenije z današnjim dnem, 15. marca 2019.

Pričenjam z obravnavo zahteve Državnega sveta za ponovno odločanje o zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2018 in 2019.

Najprej dajem besedo predstavniku Državnega sveta za dodatno obrazložitev zahteve.

Besedo ima državni svetnik, gospod Milan Ozimič.

Izvolite.