Govor

Vojko Starović

Dobro jutro! Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 6. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo Matjaž Nemec namesto Soniboja Knežaka, nadalje Boris Doblekarja namesto Jožefa Lenarta in Bojan Podkrajšek namesto Marijana Pojbiča.

Opravičil ni bilo.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Dnevni red: Predlog zakona o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji, skrajšani postopek; Razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O PRAZNIKIH IN DELA PROSTIH DNEVIH V REPUBLIKI SLOVENIJI, SKRAJŠANI POSTOPEK.

Gradivo predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Vlade in mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo, invalide je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Vabljeni: Matjaž Nemec v omenu predlagateljev, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet. Kolegij predsednika Državnega zbora je na seji, 27. seji, dne 1. 3. 2019 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. in 142. člena Poslovnika. K predlogu ni bilo vloženih amandmajev.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo z glasovanjem o posameznih členih predloga zakona.

Želi v imenu predlagateljev Matjaž Nemec? Izvolite.