Govor

Gregor Perič

Spoštovane članice in člani odbora, vabljeni ter ostali prisotni, lepo vas pozdravljam! Začenjam 8. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da imamo dve opravičili, in sicer kolegice poslanke Suzane Lep Šimenko in kolega poslanca dr. Franca Trčka.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniško določenem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PRIPOROČILA ZA SKLEP SVETA O POOBLASTILU ZA ZAČETEK POGAJANJA O SPORAZUMU Z ZDRUŽENIMI DRŽAVAMI AMERIKE O ODPRAVI TARIF ZA INDUSTRIJSKO BLAGO.

Predlagatelj stališča Republike Slovenije za to in naslednjo točko dnevnega reda je Vlada. Odbor je matično delovno telo za obravnavo te in naslednje točke, ki ju bo obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so bili vabljeni predstavniki Vlade, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, zato bi prosil predstavnika Vlade za dopolnilno obrazložitev predloga stališča. Besedo dajem državnemu sekretarju Alešu Cantaruttiju.