Govor

Hvala za besedo.

Pričenjam 8. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Opravičil za današnjo sejo nisem prejel. Na seji kot nadometni člani in članice komisije s pooblastili sodelujejo: namesto mag. Bojane Muršič sodeluje Jani Prednik, namesto poslanca Roberta Polnarja sodeluje Branko Simonovič in namesto poslanca Janeza Janše sodeluje poslanka Jelka Godec.

Vse članice in člane Odbora za zdravstvo in Komisije za nadzor javnih financ ter ostale vabljene na današnji seji in prisotne lepo pozdravljam!

S sklicem seje ste prejeli dnevni red in sicer z eno točko dnevnega reda. Ker v poslovniškem roku s kolegom nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je dnevni red skupne seje takšen, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA, TO JE POSLOVANJE JAVNIH ZDRAVSTVENIH ZAVODOV V LETU 2018

Gradivo za obravnavo te točke je naslednje in sicer zahteva Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora in komisije z dne 11. 4. 2019, ki je bila objavljena na spletnih straneh Državnega zbora hkrati s sklicem seje. in dodatno gradivo Ministrstva za zdravje za skupno sejo delovnih teles Državnega zbora z dne 18. 4. 2019, ki sva ga zahtevala oba predsedujoča za razpravo na tej seji in je bilo objavljeno na e-klopi.

Na sejo so bili s sklicem vabljeni Danijel Krivec, v imenu predlagatelja zahteve Poslanske skupine SDS, Aleš Šabeder, minister za zdravje, Teodor Žepič, v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana, Jože Golobič, predsednik sveta UKC Ljubljana, prof. dr. Vojko Flis, generalni direktor UKC Maribor, ki se je opravičil, namesto njega je prisotna gospa Suzana Kranjc, vodja finančno-računovodskega oddelka, Stanislav Rijavec, direktor Splošne bolnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, Polona Podnar, direktorica BGP Kranj, Marjan Pintar, direktor Združenja zdravstvenih zavodov Slvoenije, Marjan Šušelj, generalni direktor ZZZS, člani sanacijskega odbora: prof. dr. Mitja Košnik, Klinika Golnik, Ervin Pfeifer, mag. Anja Milenković Kramer, Inštitut za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, mah. Robert Cugelj, generalni direktor URI Soča, mag. Mirko Stopar, generalni direktor direktorata za ekonomiko na Ministrstvu za zdravje in Mateja Radej Bizjak, pomočnica generalnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje.

Obveščam, da sem prejel še eno nadomestilo oziroma pooblastilo in sicer poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega nadomešča poslanka Lidija Ivanuša.

Predlagam, da današnjo razpravo opravimo tako, da najprej dobi besedo predstavnik predlagatelja, torej Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke, v njenem imenu poslanka Jelka Godec, nato bodo besedo dobili predstavniki Ministrstva za zdravje in vabljeni z zdravstvenih zavodov, nato bom dal besedo članom sanacijskega odbora. Če bodo želeli, bodo nato besedo dobili še predstavniki Združenja zdravstvenih zavodov in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, potem bomo pa prešli na razpravo članov komisije in odbora.

Besedo torej dajem poslanki Jelki Godec, da v imenu Poslanske skupine SDS predstavi zahtevo za sklic današnje skupne seje.

Prosim.