Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjamo 19. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Obveščam vas, da se je za današnjo sejo opravičila magistra Karmen Furman in da na seji sodelujejo z nami Aleksander Reberšek namesto Ive Dimic, Nataša Sukič namesto Primoža Sitarja in Matjaž Han namesto Soniboja Knežaka.

S sklicem seje ste sprejeli naslednji dnevni red: 1. točka - Neučinkovito varstvo predstavnikov delavcev zoper povračilne ukrepe delodajalcev. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen dnevni red kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - NEUČINKOVITO VARSTVO PREDSTAVNIKOV DELAVCEC ZOPER POVRAČILNE UKREPE DELODAJALCEV.

To je na zahtevo Poslanske skupine Levica za sklic nujne seje Odbora z dne 10. 4. 2019, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Na sejo so bili vabljeni: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Združenje svetov delavcev Slovenije, Delavska svetovalnica, Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Konfederacija sindikatov Slovenije PERGAM - Konfederacija sindikatov javnega sektorja, Sindikat voznikov avtobusov Slovenije, gospod Endre Mesaroš.

Pričenjam z obravnavo navedene točke. Najprej prosim predstavnika predlagateljev Poslanske skupine Levica, da nam predstavi njihov predlog za obravnavo problematike.

Miha Kordiš, beseda je vaša.