Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 20. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Na seji bodo danes z nami Jani Prednik namesto Soniboja Knežaka, Nik Prebil namesto Aljaža Kovačiča in Franc Kepa namesto Jožefa Lenarta. Še Blaž Pavlin namesto Ive Dimic.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Dnevni red je Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu skrajšan postopek.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SOCIALNEM VARSTVU. Prejeli ste gradivo zahteva Poslanskih skupin SMC, LMŠ, DS, SAB in DeSUS za sklic nujne seje odbora, predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe in vloženi amandmaji kvalificiranih predlagateljev so objavljeni na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo smo vabili predlagatelji zahteve za nujno sejo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Državni svet Republike Slovenije, Zakonodajno-pravno službo, Socialno zbornico, Skupnost centrov za socialno delo, ki so se opravičili in Društvo socialnih delavk in delavcev Slovenije. Amandmaje so vložile koalicijske poslanske skupine k 3. členu zakona.

Obveščam vas, da je z nami Branislav Rajić namesto Janje Sluge. Pozdravljeni!

Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi besedo predlagatelj? To je Vlada. Bi podali dopolnilno obrazložitev k členom predlaganega zakona? Izvolite, državna sekretarka Breda Božnik.