Govor

Spoštovani vsi prisotni, pričenjam 9. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Za enkrat nimam nobenih obvestil glede zadržanosti oziroma nadomeščanj. K dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik predlagane točke dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG PRIPOROČILA V ZVEZI Z ANOMALIJAMI V SISTEMU PLAČ V JAVNEM SEKTORJU. Predlog priporočila je Državnemu zboru v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev Slovenske demokratske stranke, s prvo podpisanim Danijelom Krivcem.

Prejeli ste naslednje gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora in sicer, predlog priporočila z dne 8. maja letos, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 13. maja letos, mnenje Vlade z današnjega dne, ki vam bo razdeljeno na klop.

K tej točki dnevnega reda sem povabil predlagatelja, predsednika Vlade Republike Slovenije - ki se je zaradi drugih službenih obveznosti za to sejo opravičil, ministra za javno upravo Rudija Medveda - ki ga pozdravljam skupaj s sodelavkama, ministra za zdravje Aleša Šabedra - pozdravljen s sodelavci, ministra za obrambo Karla Viktorja Erjavca – ki ga nadomešča državni sekretar dr. Klemen Grošelj s sodelavci in predstavnico Zakonodajno-pravne službe.

Pričenjamo torej z obravnavo Predloga priporočila, o katerem bomo na podlagi 171. člena Poslovnika v povezavi s 126. členom opravili razpravo in glasovanje o predlogu priporočila. Obveščam vas tudi, da je bil do začetka obravnave tega predloga vložen 1 amandma in sicer, s strani Poslanske skupine Nove Slovenije in ga boste tudi v nadaljevanju seje prejeli na klop.

V imenu predlagatelja dajem najprej besedo poslanki Jelki Godec, v nadaljevanju pa tudi poslancu Žanu Mahniču.

Izvolite, poslanka Jelka Godec.