Govor

No, uspešnega dela ustavno revizijskega postopka brez strokovne skupine zanesljivo ne bo. To je najbrž jasno vsakomur, ki je v tej sobi. Zdaj, jaz se ne vem kaj je cilj te razprave. Jaz osebno predlagam, da gremo naprej tako kot smo se dogovorili in kot je bilo pod točko 1. Jaz sem tudi vprašal, če želi kdo razpravljati. Razpravljala sta zdajle dva, lahko pa, če želite o tem tudi posebej glasujemo. A se danes odpre… jaz samo povem vnaprej, da je taka razprava nesmiselna, ker bomo razpravo samo podvajali in to vsi veste. Če pa bomo danes sprejeli sklep, da se vse konča, je ta del Ustave že zaprt, čeprav to vlada podpira, da se to odpre. Vam je to jasno?

Dobro, jaz predlagam še nekaj, da se dogovorimo na začetku. Ali bomo glasovali ročno, se pravi z dvigom rok kot je bilo to običajno na Ustavni komisiji, ali uporabljamo napravo za glasovanje, ki je tukaj na razpolago? Zdaj moj predlog oziroma predlog strokovnega sodelavca je, da bi se obdržalo javno glasovanje z dvigom rok pri Ustavni komisiji. A se s tem strinjate? Kakšen pomislek? Ni. Dobro, potem bomo glasovali z dvigom rok.

Najprej dajem na glasovanje procesni predlog, tako kot je bil. Ali danes tudi opravimo vsebinsko razpravo oziroma ali preidemo na odločanje o ustanovitvi strokovne komisije. In na glasovanje dajem predlog, tako kot smo se zanj dogovorili, da danes preidemo takoj na ustanovitev strokovne komisije in da opravimo potem celotno razpravo vsebinsko takrat, ko bo na mizi tudi stališče strokovne komisije. Kdor je za tak postopek, naj prosim to potrdi z dvigom rok. / Oglašanje z dvorane/ Dobro. Kdo je za to, da preidemo na glasovanje o ustanovitvi strokovne komisije in da vsebinsko razpravo odložimo za potem, ko bo enkrat tudi pred nami mnenje strokovne komisije. / oglašanje iz dvorane/ Razpravo o sklepu.

Prosim.