Govor

Spoštovani, začenjamo 2. sejo Ustavne komisije in vsem prav lep pozdrav.

Želel bi vas obvestit, da bo na današnji seji, glede na tematiko, poskrbljeno tudi za tolmačenje v slovenski znakovni jezik in bo to poskrbljeno za celotno trajanje seje.

Glede seje so se opravičili gospod Franc Jurša, gospod Zmago Jelinčič Plemeniti in gospod Horváth, se pravi predstavnik madžarske skupnosti. Kot nadomestni poslanke in poslanci: gospoda Andreja Širclja nadomešča gospa Anja Bah Žibert, gospoda Matjaža Hana gospod Jani Prednik, dr. Milana Brgleza Soniboj Knežak in Mašo Kociper Andrej Rajh.

Vsem torej še enkrat lep pozdrav. Glede dnevnega reda ugotavljam da, v roku ni bilo pripomb, tako da, ugotavljam, da je dnevni red tak, kot je bil poslan s sklicem seje. Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZA ZAČETEK POSTOPKA ZA DOPOLNITEV II. POGLAVJA USTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE Z OSNUTKOM USTAVNEGA ZAKONA O DOPOLNITVI II. POGLAVJA USTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE.

Zdaj, najprej bi vprašal predlagatelja, se pravi, predstavnico Vlade, ministrico, če želi podat dodatno obrazložitev. Prosim.