Govor

Lep pozdrav!

Začenjam 7. sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani komisije in sicer: Janez Janša. Zaenkrat nisem prejel nobenega nadomestila.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red, in sicer s tremi točkami: 1. točka Revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije »Učinkovitost pridobivanja in uporabe informacijske podpore za izvajanje nalog Državne volilne komisije«, 2. točka Revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije »Učinkovitost dolgoročnega ohranjanja virov pitne vode« in 3. točka Revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije »Učinkovitost upravljanja pristaniške infrastrukture na območju koprskega tovornega pristanišča«.

Drugih predlogov za spremembo dnevnega reda v predvidenem roku nisem prejel, zato dnevni red ostaja takšen, kot je bil predložen s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - REVIZIJSKO POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE »UČINKOVITOST PRIDOBIVANJA IN UPORABE INFORMACIJSKE PODPORE ZA IZVAJANJE NALOG DRŽAVNE VOLILNE KOMISIJE«.

Revizijsko poročilo z dne 4. 9. 2018 in Porevizijsko poročilo z dne 15. 2. 2019 sta objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so k tej točki bili vabljeni: Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča, Dušan Vučko, direktor Državne volilne komisije, Računsko sodišče in Državna volilna komisija.

Razpravo bomo opravljali na način, da najprej dobijo besedo predstavniki Računskega sodišča, ki bodo predstavili revizijo in porevizijo, nato bodo dobili besedo predstavniki Državne volilne komisije, da povedo, kaj so storili za odpravo nepravilnost, nato pa bomo prešli na razpravo članic in članov komisije ter vabljenih.

Besedo najprej dajem torej predstavnikom Računskega sodišča. Prosim, če se tudi predstavite za magnetogram.