Govor

Tomislav Panenić

Najlepša hvala.

Uvodoma kot vidite seja se tonski posnema prosim, zaradi zapisnika tisti, ki se bodo javili za besedo naj povedo svoj ime in priimek, naj se predstavijo. Tukaj poleg članov odbora, ki smo jih pozdravili smo poziv poslali še na Ministrstvo za zaščito, okolja Republike Hrvaške državnemu inšpektoratu za gozdarstvo, Gozdarski fakulteti, Institutu za melioracijo Inštitutu za melioracijo krša, Državnem inšpektoratu in Zvezi privatnih lastnikov gozdov, in upam, da nas je še več od tega.

Zato bi predlagal, da formalno gremo na potrjevanje dnevnega reda. Dnevni red je predlagan v pozivu za sejo. Člani odbora ste prejeli tudi materiale za sejo. Ali ima kdo kakšno pripombo? Če nimate pripomb, ugotavljam, da je dnevni red sprejet.

Preden prepustim besedo spet gospodu Brezniku, bi vas rad obvestil o poteku seje. Uvodno besedo o škodljivcih v gozdovih v Republiki Hrvaški bo podal gospod Krešimir Žagar. Nato bomo imeli prispevek o sanaciji škod v Republiki Sloveniji, direktor Zavoda za gozdove, gospod Damjan Oražem. Nato bomo imeli razpravo.

Besedo predajam gospodu Francu Brezniku.