Govor

Robert Polnar

Člani in članice Odbora za finance, vsi ostali povabljeni, dobro jutro! Začenjam 10. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržan in da se današnje seje ne more udeležiti član odbora, poslanec Anže Logar. Kot nadomestna članica pa danes na seji odbora sodeluje poslanka Mojca Žnidarič, ki nadomešča poslanko Moniko Gregorčič iz Poslanske skupine Stranke modernega centra.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje. V poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVI ZAKONA O NEMATERIALIZIRANIH VREDNOSTNIH PAPIRJIH V DRUGI OBRAVNAVI. Predlagatelj zakona je Vlada.

K obravnavi te točke dnevnega reda so vabljeni predstavljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Državnega sveta, Društva Malih delničarjev, Vseslovenskega združenja malih delničarjev in Zakonodajno-pravne službe. Tule se popravljam – pravilni naziv enega od vabljenih je Društvo Mali delničarji Slovenije. Prejeli smo tudi dodano gradivo k predlogu zakona in sicer dopis Društva Malih delničarji Slovenije z dne 25. aprila 2019, dopis Vseslovenskega združenja Malih delničarjev z dne 20. maja letos, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 16. maja, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 21. maja, dodatna pojasnila Ministrstva za finance na mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 4. junija letos in danes smo na klop prejeli še dodatno pobudo Društva mali delničarji Slovenije v zvezi s predlagano novelo Zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih.

Rok za vlaganje amandmajev k predlogu zakona je potekel 30. maja 2019. Amandmaje so vložile poslanske skupine koalicije in sicer k 2. in 3. členu predloga zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona in dajem besedo predstavnikom Ministrstva za finance, državnemu sekretarju gospodu Metodu Dragonji.

Izvolite, prosim.